Massage i Ruds Vedby

Behandling af det Hele Menneske – både fysisk og åndeligt

Skab balance i krop og sjæl med massage i Ruds Vedby

Både krop og sjæl kan nyde godt af en massage. Jeg kan tilbyde flere former for massage lokalt i Ruds Vedby, hvor andre relevante behandlingsformer inddrages efter din krops behov - helt uden ekstra omkostninger for dig.

Jeg har flere uddannelser som massør og kan derfor tilbyde flere former for massage i Ruds Vedby. Bl.a. er jeg uddannet holistisk massør, som er en RAB (Registreret Alternativ Behandler) godkendt uddannelse, samt uddannet sportsmassør. Jeg kan i den forbindelse tilbyde fysiurgisk massage i Ruds Vedby med speciale i behandling af sportsskader. Jeg har derfor god erfaring med forskellige former for massage, der medvirker til at skabe balance i både krop og sjæl.

Massage kan have det konkrete formål at løse spændinger i muskler, som giver dig smerter, men mange vælger også at komme til mig blot for at opnå øget velvære. Under en massage hos mig vil nervesystemet også blive afspændt, og det i sig selv kan både behandle og forebygge eksempelvis stress. Massage hjælper din krop og sjæl tilbage i balance. 

Hos AkuStella vil du altid opleve en rolig og afslappende stemning under alle forløb, så du kan trygt give dig hen. Når jeg lægger mine hænder på klienter, opfanger jeg tit nogle beskeder fra kroppen om, hvad de kan gøre for at få det bedre. Det betyder, at jeg i mange tilfælde vil kunne mærke, om din krop har brug for supplerende behandlinger via nogle af de andre behandlingsformer, jeg kan tilbyde hos AkuStella. Idet jeg som udgangspunkt har en fast timepris for mine behandlinger, giver det mig frihed til at kunne anvende overlappende behandlingsformer under samme forløb – alt sammen uden at du skal frygte, at det vil komme til at koste mere. Hvis jeg derfor under en massage kan mærke, at din krop kunne have gavn af akupunktur på bestemte områder, tilbyder jeg dig den mulighed til samme pris.

Du er velkommen til at kontakte mig for at høre mere om massage eller bestille tid allerede i dag.

Hvorfor er behandlinger som b.la. massage nødvendigt?

Før i tiden fik vi mere motion via vores arbejde, transport og almindelig husholdning. I dag har vi mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde, hvilket resulterer i svagere muskler, som udfordrer kropsholdningen. B.la massage kan hjælpe på dette.

Eksempler på fokusområder inden for massage i Ruds Vedby:

 • Er din kropsholdning skæv set ud fra skuldre og hofter ?
 • Forstyrrer dine eventuelle briller eller din kæbe din stilling ?
 • Kan du holde fokus på et objekt med dine øjne ?
 • Er din rygsøjle skæv eller er rygsøjlens kurver for store eller for små ?
 • Har dine fødder deres naturlige svang osv. ?

For at rette op på skævheder i kroppen bruger jeg bl.a. øreakupunktur. For at finde de relevante punkter på øret, aflæser jeg din puls. Punkterne behandles med permanåle. En permanål stikkes ca 1 mm ind i øret og bliver siddende i en uges tid.

Ud over at få nåle i øret, skal du måske have justeret briller eller have kigget på dine tænder hos tandlægen, behandles med magneter eller have lavet en posturologisk indlægssål , som skal ligge i dine sko.

Du skal måske også aflære nogle uvaner og lave forskellige øvelser hjemme, som vil gavne din kropsholdning. Det kan være øjenøvelser eller afspændingsøvelser for kæben.

Flere dysfunktioner i kropsholdningen?
Den komplekse aktivitet i nervesystemet som konstruerer kropsholdningen, er en af de sidst erhvervede funktioner, og den er følgelig mindre moden end andre fysiologiske funktioner. Derfor er vores evne til at stå oprejst også meget sårbar. Det kan være med til at forklare, hvorfor der er en høj frekvens af dysfunktioner i kropsholdningen.

Før i tiden fik vi mere motion via vores arbejde, transport og almindelig husholdning. I dag har vi mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Når vi ikke rører os så meget, bliver vores muskler svagere – og det udfordrer vores kropsholdning.

Spændinger i øjenæblet kan forårsage andet end fysiske smerter:

 • Øjenmuskulære problemer giver først og fremmest kognitive forstyrrelser såsom indlæringsvanskeligheder, hukommelses- og koncentrationsbesvær.
 • Ordblindhed, læsevanskeligheder og hyperaktivitet er også ofte relateret til øjenmuskulaturen og lateralitetsforstyrrelser. (Forstyrrelser i hjernens dominans)
 • Kan medføre følelsesmæssige problemer i forhold til selvopfattelsen og føre til angst, søvnløshed, depressioner og stress.

Kilde: Rikke Godthjælp

Posturologi og smerter

Mange smerter kan henføres til vores gang og kropsholdning. En forkert kropsstilling kan medføre, at vi får fysiske smerter i f.eks. ryggen eller nakken eller endda psykiske problemer. Ifølge posturologi er den hyppigste årsag til kroniske, vedvarende eller tilbagevendende smerter, skævheder i kroppen. Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader såsom brud, piskesmæld eller spændinger. Jeg kan hjælpe med relevante behandlingsformer som f.eks. massage.

Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består “uforklarlige” smerter ifølge posturologi ofte i, at der er en fejlstilling imellem kroppens knogler og led som skyldes asymmetriske spændinger i kroppens muskler. De muskulært betingede smerter kan en posturologisk behandling ofte rette op på.

Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer ifølge posturologi, fra en sådan asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. En sådan skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden og personen får med tiden smerter.

De smerter som typisk har en posturologisk årsag er:

 • Hovedpine, kæbespændinger og -smerter
 • Nakke- og ryg-problemer.
 • De typiske ledsmerter; skuldre, albue- og knæsmerter samt gigtsmerter (især slidgigt)
 • Hoftesmerter, smerter i balder, lænd, lyske, iskias-smerter, akillesseneproblemer og alle former for smerter i fødderne
 • Skævheder i ryghvirvlerne hvor årsagen er posturologisk f.eks. skoliose
 • Sportsskader, muskelkramper
 • Piskesmæld
 • Diskusprolaps

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte AkuStella for spørgsmål eller kommentarer.